Sneeuw

Door Technomania op zondag 12 februari 2017 13:57 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 3.982

Sneeuw, zo maagdelijk wit
waar zoveel plezier in zit.

Voor de een een grote hel,
maar de ander vermaakt zich wel.

Want doe eens gek,
en gooi een sneeuwbal bij de buurman in z'n nek.

En uiteraard een sneeuwpop,
met als finishing touch een Unoxmutsje erop.

Helaas is de pret van korte duur,
want dat is nou eenmaal de natuur.

De temperatuur gaat ook omhoog,
.. en we naderen het einde van mijn betoog.

De sneeuw is straks weg,
en heeft dit kleine kleutertje pech
Blog slaat compleet nergens op (vooral de laatste alinea's) maar was in een creatieve bui.

Voor alle Tweakertjes die straks en/of morgen de weg op moeten ,,Doe voorzichtig''

En ze hebben GVD mijn sneeuwpop gesloopt :( (ding was toch wel gesmolten maar ben gewoon diep beledigd :( )

Tutoyeren

Door Technomania op maandag 26 december 2016 15:15 - Reacties (56)
Categorie: -, Views: 4.601

Als eerste de beste wensen voor alle Mede-Tweakers. :>


Nouja, zoals de titel al zegt, Tutoyeren oftewel jijen en jouwen.

Wat is jullie mening daarover? Zelf ben ik vrij ouderwetsch opgevoed en ik spreek altijd mensen aan met U of Uw...Behalve vrienden en "duidelijk"-jongeren dan uiteraard.

Waarom ik erover begin? Gisteren als traditie mijn verjaardag gevierd bij mijn vader en daar lekker gezeten. Mijn maatje weet dat ook en onverwacht zat hij daar al op de bank toen ik binnenstapte.

Maar m'n maatje noemde mijn vader bij zijn voornaam. Het was Je en Jij en daar zat ik me zo mateloos aan te irriteren. Goed,, we zijn volwassen, mijn vader heeft er geen moeite mee en ik kan niet van m'n maatje verwachten dan hij "de vader van Technomania", of meneer Bakker zegt als hij er geen problemen mee heeft. Maar spreek die beste man wél aan met U of Uw.

Zelfde met kleine kinderen die hun ouders bij hun voornaam aanspreken. Ik vind het tenenkrommend.
Heb het vroeger ook éénmaal geprobeerd bij mijn vader en ik kreeg schoenmaat 51 tegen me reet met de mededeling dat er maar één in de wereld was die hem papa mocht noemen en dat moest ik ook doen. Ben benieuwd hoe Mede-Tweakers met kinderen erover denken

Mijn beleefdheid heeft mij bijna een baan gekost. Ik bleef maar U en Uw tegen mij werkgever zeggen terwijl hij dat niet wou. Hij dacht echt dat ik hem aan het dissen was maar ik heb het motto U betaald mijn salaris en U zorgt dat ik werk heb. Het is tijdens een functioneringsgesprek ter sprake gekomen.
en het gelukkig kunnen uitleggen.

Dan is er in mijn geval ook nog een keerzijde. M'n vader spreek ik zo goed als altijd aan met Pap maar als we dan samen in de kroeg staan dan kan het zomaar zijn dat ik vraag "Hej oud Lust U er nog een om het af te leren..

Vader van een ander maatje spreek ik altijd aan met Bromsnor..Ook niet netjes, maar het is nog altijd U.

Op wiki staat het mooi omschreven. Waarschijnlijk beter dat bovenstaand gebrabbel ;)
Het tutoyeren geldt in bepaalde gevallen als onbeleefd. Hoe zwaar dit wordt opgevat is echter van vele factoren afhankelijk, de positie van de spreker en aangesprokene en het verschil in stand of rang, de omstandigheden waaronder het contact plaatsvindt en het doel van het contact, de omstandigheid dat de aangesprokene merkt dat de spreker onopzettelijk de verkeerde aanspreekvorm gebruikt, bijvoorbeeld omdat hij de taal nog niet goed kent.

Voor de aangesprokene zullen hartelijkheid en vriendelijkheid mogelijk zwaarder wegen dan protocol.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tutoyeren
Ben benieuwd

Koerend, Tsjilpend en Kwetterend geluk...

Door Technomania op maandag 18 juli 2016 17:22 - Reacties (13)
Categorie: -, Views: 2.803

Door de Blogs van ChiefXL ben ik geinspireerd geraakt om ook eens een Blog te schrijven.

Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Guido, aka Technomania. Ik ben 37 jaar en woon heerlijk vrijgezel met mijn vogeltjes in mijn flatje in het zonnige Den Helder.

Door omstandigheden ben ik helaas afgekeurd waardoor ik veel thuis zit....Misschien daarover later meer.

Nu, wat ik eigenlijk delen wou.

Zit nu ook lekker op mijn balkonnetje. Baal nog steeds van mijn afkeur maar dan hebben we de buurt waar ik in woon.

Het is behoorlijk vogelrijk. Vorig jaar een aantal nestjes van duiven gehad op mijn balkon. Vader & moeder duif waren al jaren bezig om een nestje te bouwen op een smal tussenschot tussen balkon buren en de mijne. Vorig jaar een plantenbakje met tie-tipjes en ducktape geplaatst... Moederduif geholpen met het bouwen van nest. Want geloof het of niet maar alle takjes die ze meegenomen had naar balkon was genoeg voor 3 nestjes. Vorig jaar zat ik wederom op balkon en moederduif pakte gewoon takjes met haar snavel uit me hand. En kieskeurig dat ze was... Als ik een fout takje pakte liet ze het gewoon vallen, lui kreng.

Maar dit jaar. Hoop jonkies die volwassen zijn geworden en het gebeurd vaak dat ik hier met 5-6 duifjes op balkon zit. Zodra ik op balkon zit komen hun ook, als ik binnen zit kijken ze me vragend aan "kom je nog". Sommigen gaan zelfs op mijn schoen zitten of nog erger... die nemen mijn gastvrijheid iets te serieus en vliegen naar binnen.

Genoeg over de duifjes.
Dan hebben we nog een zwerm mussen, kauwtjes, meeuwen, kraaien etc die mij nu vroeg wakker maken. Vind ik het irritant? An sich wel, maar geeft ook een gevoel van geluk.

*eerste Blog. Wees lief. Opbouwende kritiek wordt gewaardeerd, en sorry voor warrige tekst. Had beter kunnen bloggen voor die 4 halve lieters